Kiállítás megnyitó – Czigler Győző Budapest Főváros Levéltárában

Június 14-én, hosszú várakozást követően, végre ünnepélyes keretek között megnyílt a Czigler Győző építész életéről és munkásságáról szóló kiállítás.

A kiállítás Budapest Főváros Levéltára és Intézményünk közös szervezésében és együttműködésében, az építőművész születésének 170. évfordulója alkalmából valósult meg. A szigorú járványügyi előírások betartásával is szép számú nézőközönség gyűlt össze, hogy együtt ünnepeljen a kiállítás két kurátorával, Tóth Enikővel (MÉM MDK) és Brunner Attilával (BFL): a tavaly decemberi, majd a márciusi pandémiás halasztás után immár látogatható a tárlat. Mi több: hamarosan virtuálisan is megtekinthető!

A megjelenteket Dr. Kenyeres István, a BFL főigazgatója, Dr. Almássy Kornél, a MÉM MDK igazgatója és Prof., Dr. Anthony Gall, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar megbízott dékánja köszöntötte.

A kiállítást Dr. habil. Krähling János, a BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszékének tanszékvezetője nyitotta meg.

 

Intézményünk részéről külön köszönet Nagy Krisztinának az épületek fotódokumentációjáért és Kakuk Barbarának a kiállítás grafikai arculatának megtervezéséért.

 

A kiállítás megtekinthető 2021. október 29-ig.

Helyszín: Budapest Főváros Levéltára, 1139 Budapest, Teve utca 3–5.

szöveg: Balogh Viktória

fotó: Nyirkos Zsófia