Czigler Győző életművéről nyílt kiállításunk Győrben

A Budapest Főváros Levéltárával közösen szervezett, "Következetesség formában és szellemben – Czigler Győző építőművészete" című kiállításunk immár az ötödik helyszínen várja az érdeklődőket. Jelenleg Győrben, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium dísztermében tekinthető meg.

Czigler-kiállításunkat először Budapest Főváros Levéltára épületében, majd ezt követően olyan helyszíneken láthatta a nagyközönség, amelyek Czigler Győző nevéhez köthetőek. Budapesten a Központi Statisztikai Hivatal székházában és a Széchenyi fürdőben, Bécsben pedig a Pázmáneumban mutattuk be az anyagot. A befogadó Czigler-épületek sorához kapcsolódott a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium. A neoreneszánsz iskolaépület a győri Széchenyi téren áll a Loyolai Szent Ignác bencés templom szomszédságában és szintén a dualizmuskori historizmus jelentős alkotójának tervei alapján valósult meg.

Az ünnepélyes megnyitóeseményt a Bencés Esték programsorozat keretein belül a kollégiumban élő diákok és számos érdeklődő jelenlétében tartották meg. A befogadó intézmény részéről Tóth Konstantin OSB igazgató, Budapest Főváros Levéltára részéről dr. Kenyeres István főigazgató, a MÉM MDK részéről pedig Ritoók Pál főmuzeológus, Múzeumi Osztályunk vezetője nyitotta meg a kiállítást. A közönség ezt követően egy tárlatvezetésen vehetett részt, amelyet a kurátorok, Tóth Enikő muzeológus (MÉM MDK) és Brunner Attila levéltáros (BFL) tartottak.

A tárlat hétfőtől péntekig, 8:00 és 16:00 között ingyenesen látogatható. Győri bemutatónk várhatóan a tanév végéig várja az érdeklődőket.