Előkészületben: Veszprém város építészeti topográfiája angol bevezető tanulmánnyal

A tervezett megjelenésnek különleges aktualitását az adja, hogy Veszprém, a görögországi Elefsina és Temesvár mellett 2023-ban Európa Kulturális fővárosa lesz.

Ahogyan korábban hírt adtunk róla a MÉM MDK elkötelezett a magyarországi műemléki topográfia készítés és kiadása folytatásában, és először Veszprém város építészetéről kíván közreadni egy új kötetet. A kötet szerkesztése, fotózása és rajzolása lezárult, és az utolsó munkafázisban már zajlik a kiadás nyomdai előkészítése.

A szerkesztést a Kutatási és Műemlékvédelmi Dokumentációs Osztályok munkatársai (Jankovics Norbert, Kónya Anna, Galamb Zsuzsanna, Papp Andrea) végezték el, a közreadott borítólátványterv Kakuk Barbara munkája, a fényképeket a Digitalizációs Osztály készítette (F. Tóth Gábor, Hack Róbert, Nagy Krisztina, Nyirkos Zsófia, Wachsler Vica). Az archív rajzi és fényképes anyag felhasználásában közreműködött Műemlékvédelmi Dokumentációs Osztály (Bakó Zsuzsanna, Dávid Eszter, F. Dóczi Erika, Kádár Zsófia, Kovács Evelin, Kovács Gergely, Köntzey Mercedes). A megjelenés friss híreiről tájékoztatni fogjuk a reménybeli olvasóinkat!